Odluka suda

Trumpu žestoka kazna

Prema presudi, Trumpu je također zabranjeno poslovanje u New Yorku na tri godine, te njegovim sinovima Ericu i Donaldu Jr. na dvije.
Vijesti / Svijet | 16. 02. 2024. u 21:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nekadašnji američki predsjednik Donald Trump mora platiti skoro 355 milijuna dolara po presudi za prevaru.

Prema presudi, Trumpu je također zabranjeno poslovanje u New Yorku na tri godine, te njegovim sinovima Ericu i Donaldu Jr. na dvije.

Kazna za sinove

Suci u predmetu za građansku prevaru u New Yorku presudili su da Trump i njegova organizacija trebaju platiti 354.868.768 dolara. Trumpovi sinovi morat će platiti po 4 milijuna dolara svaki.

Podsjećamo, građansko suđenje u ovom slučaju završeno je prije oko mjesec dana, ali je u petak donesena konačna odluka, prenosi AP.

Sudac je već utvrdio da su Trump, njegova dva odrasla sina i rukovoditelji Trumpove organizacije na prevaru "napuhali" financijske izvještaje koji su davani bankama i osiguravačima da bi dobili bolje poslove i zajmove.

Za što su optuženi

Trump i njegovi sinovi su optuženi da su masovno uvećali vrijednost svoje imovine zbog povoljnijih kredita.

Primjera radi, njegovo imanje Mar-a-Lago na Floridi je precijenjeno za 2.300 posto u jednom financijskom izvještaju, a Trump Tower u New Yorku predstavljen je kao trostruko vrjedniji.

Sudac u predmetu Artur Engoron već je u rujnu presudio da je Trump počinio poslovnu prevaru i kako je više puta lažno predstavljao svoje bogatstvo za milijune dolara.

Kopirati
Drag cursor here to close