Amerika

Sud u New Yorku onemogućio vlastima da plijene imovinu Donalda Trumpa

Trumpovi odvjetnici ranije s objavili kako u zadanom roku od 30 dana nisu uspjeli osigurati traženi puni iznos jamčevine.
Vijesti / Svijet | 25. 03. 2024. u 17:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prizivni sud u New Yorku uvažio je zahtjev bivšeg predsjednika Donalda Trumpa osuđenog za korporativnu prevaru, i dao mu dodatnih deset dana za uplatu jamčevine. Iznos je s gotovo 500 milijuna dolara smanjen na 175 milijuna dolara.

Trumpovi odvjetnici ranije s objavili kako u zadanom roku od 30 dana nisu uspjeli osigurati traženi puni iznos jamčevine.

450 milijuna dolara

U slučaju da nisu izborili odgodu na žalbenom sudu njujorška državna odvjetnica Letitia James mogla je već ovaj tjedan početi plijeniti bankovne račune i imovinu Trumpove tvrtke, prenosi HRT.

James je tužila Trumpa i njegovu tvrtku za napuhivanje vrijednosti nekretnina i do dvije milijarde godišnje radi stjecana profita u razdoblju od 2011. do 2021. Sudac Arthur Engoron proglasio ga je krivim i odredio kaznu od 450 milijuna dolara.

Donald Trump komentirao je na društvenim mrežama odluku žalbenog suda.

''Poštovat ćemo odluku suda i položiti traženu jamčevinu u vrijednosnim papirima ili gotovini'', poručio je bivši američki predsjednik koji je ponovno u utrci za Bijelu kuću.

Trump, vjerojatni kandidat republikanaca na predsjedničkim izborima u studenome, morao je danas ili uplatiti novac iz svog džepa ili dati drugo jednako vrijedno jamstvo dok traje žalba na prvostupanjsku presudu od 16. veljače kojom je utvrđeno da je bivši predsjednik manipulirao informacijama o svom bogatstvu i veličini svoje tvrtke kako bi varao kreditore i osiguravajuće kuće.

Trump je precijenio svoje nekretnine poput Mar-a-Laga na Floridi i niza poslovnih zgrada i igrališta za golf, prema nepravomoćnoj presudi.

U ponedjeljak je na društvenim mrežama ponovio kako nije kriv te je napao suca koji je presudio toliki iznos.

Poziv na donacije

Njegova kampanja u petak je pozvala na donacije milijun protrumpovskih patriota, upozorivši da je u opasnosti od zapljene i poznati Trump Tower.

Trump je na društvenim medijima objavio da raspolaže s gotovinom u iznosu od 500 milijuna dolara ali to želi potrošiti na predizbornu kampanju.

Kao prvi bivši američki predsjednik koji je kazneno progonjen, Trump je optužen u još četiri odvojena slučaja.

On te procese naziva politički motiviranima te tvrdi da je nedužan.

Ovo nije jedini proces u kojemu je morao položiti novac - jamčevinu od 91,6 milijuna dolara uplatio je za pokrivanje presude za klevetu spisateljice E. Jean Carroll dok traje žalbeni postupak.

Kopirati
Drag cursor here to close