Samouvjereno

Trump propagandom i samohvalom šokirao novinare

"Ovo smo zaista učinili dobro", rekao je Trump. "Problem je što mediji ne izvještavaju onako kako bi trebalo."
Vijesti / Svijet | 14. 04. 2020. u 14:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Američki predsjednik Donald Trump šokirao je novinare u Bijeloj kući nakon što je u ponedjeljak tijekom svoga dnevnog brifinga o koronavirusu emitirao video pun samohvale koji je izgledao kao oglas za njegovu predsjedničku kampanju.

Unatoč tome što je u Americi od koronavirusa umrlo više od 23 tisuće ljudi, Trump je ponavljao da je njegova administracija sjajno reagirala, a u jednom trenutku je čak ustvrdio da su njegovi postupci spasili "desetine tisuća, ako ne i stotine tisuća života."

Na iznenađenje novinara koji su se okupili na brifingu o pandemiji, Trump je pustio samodopadan video kojim je usput napao i medije.

Nekoliko medijskih kuća koje sve veće događaje prenose uživo taj su video brzo izrezale.

Kad je upitan zašto je pustio video, Trump je odrezao: "Zato što nam serviraju lažne vijesti."

Trump se s novinarima sukobljava godinama, ali ovo je, javljaju agencije, nova faza sukoba s medijskim korporacijama.

Predsjednik je svađajući se s novinarima i uz povremene ispade bijesa na njihova pitanja uporno ponavljao da je ispravno postupio zato što je krajem siječnja zabranio letove iz Kine, prenosi Hina.

"Ovo smo zaista učinili dobro", rekao je Trump. "Problem je što mediji ne izvještavaju onako kako bi trebalo."

Trump je također izazvao mnoge upitnike kad je počeo govoriti o želji da ponovno pokrene zaustavljenu američku ekonomiju, rekavši da on "ima vrhovni autoritet u odlučivanju kad će savezne države narediti ponovno otvaranje poduzeća", a ne one.

Trumpov video prikazivao je isječke koji su podcrtavali njegove odlučne poteze u borbi s koronavirusom te guvernere New Yorka i Kalifornije, Andrewa Cuoma i Gavina Newsoma, kako hvale njegove mjere.

No nije prikazno kako je Trump tijekom siječnja i veljače minimalizirao prijetnju virusom.

Pandemija je spriječila Trumpa i njegovog najizglednijeg demokratskog suparnika, bivšeg potpredsjednika Joea Bidena, da održavaju tradicionalne predizborne skupove.

I dok je Biden kao i većina Amerikanaca kod kuće i emitira poruke iz svoga podrumskog studija, Trump s velikim užitkom koristi svoju predsjedničku govornicu na svakodnevnim brifinzima u Bijeloj kući, iskorištavajući krizu da pažnju golemog broja Amerikanaca privuče na sebe, navodi Hina.

Kopirati
Drag cursor here to close