Pravna bitka

Trump ponovo želi odgodu suđenja do 2025. godine

Trumpovi odvjetnici navode to da tužitelji, ukoliko ove godine počne suđenje, žele utjecati na ishod predsjedničkih izbora koji će se održati u studenom.
Vijesti / Svijet | 01. 03. 2024. u 07:47 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pravni zastupnici Donalda Trumpa ponovno su predložili saveznom sucu koji vodi sudski postupak protiv bivšeg američkog predsjednika da još jednom odgodi suđenje i to do 2025. godine.

Kao razlog zbog kojeg bi trebao da se sudski postupak odgodi, Trumpovi odvjetnici navode to da tužitelji, ukoliko ove godine počne suđenje, žele utjecati na ishod predsjedničkih izbora koji će se održati u studenom.

Trumpov zahtjev označio je njegov posljednji pokušaj da odbaci slučaj, nakon što je iskoristio svaku priliku da zahtjeva od sudije da odgodi postupak pošto je prošle godine optužen za kršenje Zakona o špijunaži i ometanje pravde.

U njihovom prvom zahtjevu da se suđenje odgodi na neodređeno vrijeme, Trump je tvrdio da ne može dobiti pošteno suđenje dok se kandidirao za sljedeće predsjedničke izbore, tražeći od suca da uzme u obzir i politički kalendar u mjesecima prije izbora.

Taj argument je ponovno ponovljen u novom podnesku, u kojem se također tvrdi da Trumpov status kao potencijalnog kandidata za predsjednika SAD-a znači da će tužitelji kršiti pravila ministarstva pravde koja zabranjuju otvorene istražne korake u blizini izbora ako se suđenje održi ove godine, piše Guardian.

Za sada ostaje neizvjesno da li će postupajući sudac pristati na Trumpov zahtjev.

Inače, prošle godine bili su odbačeni svi zahtjevi koje su Trump i njegova obrana prilagali.

Kopirati
Drag cursor here to close