Prošao Zakon

Trump odobrio najveće promjene poreznog sustava u zadnjih 30 godina

Predsjednik Trump je ranije ovoga tjedna spomenute promjene u porezom sustavu nazvao "povijesnom pobjedom za američki narod".
Vijesti / Svijet | 22. 12. 2017. u 18:16 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Američki predsjednik Donald Trump potpisao je porezni paket u vrijednosti od 1,5 trilijuna dolara koji donosi najveće promjene u američkom poreznom sustavu u zadnjih 30 godina, javlja Anadolija.

"Ovo je nešto čime sam veoma ponosan. Ovo je važno za našu zemlju, za američki narod", kazao je Trump na svečanosti potpisivanja odluke koja je time i službeno postala zakon.

Predsjednik Trump je ranije ovoga tjedna spomenute promjene u porezom sustavu nazvao "povijesnom pobjedom za američki narod".

Podsjetimo, Zastupnički dom Sjedinjenih Američkih Država (SAD) je 20. prosinca izglasovao nacrt zakona koji predviđa veoma važne izmjene u poreznom sustavu te zemlje.

Spomenuti zakon u SAD-u smanjuje porez na dobit sa 35 posto na 21 posto, te ukida i ključni dio dosadašnjeg Obamacarea.

Prema ovoj poreznoj reformi, smanjit će se i porezna stopa na dohodak bogatijih građana.

Domaćinstvima sa srednjim prihodima porez će se iduće godine smanjiti u prosjeku za 900 dolara, a za najbogatijih jedan posto Amerikanaca za oko 51.000 dolara.

Mnogi analitičari smatraju da je ovo prva velika pravosudna pobjeda za američkog predsjednika, nakon 11 mjeseci na dužnosti.

Kopirati
Drag cursor here to close