Zvjezdane staze

Trump izazvao salve smijeha: Na što podsjeća novi logo Svemirskih snaga?

Predsjednik Donald Trump otkrio je u poruci na Twitteru logo šestog roda oružanih snaga Sjedinjenih Država koji je sam osnovao.
Vijesti / Svijet | 25. 01. 2020. u 09:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Popularni znanstveno-fantastični serijal "Zvjezdane staze", koji je nadahnjivao našu kulturu i naše tehnologije, sada je osumnjičen za širenje utjecaja na američku vojsku: logo novih Svemirskih snaga pokazan u petak podsjeća na znak Zvjezdane flote iz tog serijala.

Predsjednik Donald Trump otkrio je u poruci na Twitteru logo šestog roda oružanih snaga Sjedinjenih Država koji je sam osnovao. Logo je u obliku strelice usmjerene prema gore koja se izdiže iznad planeta a u pozadini su zvijezde.

Logo veoma podsjeća na znak Zvjezdane flote iz serijala koji je nastao 1966.

Sličnost je bila povod za zanimljive i duhovite komentare na društvenim mrežama, što je najvjerojatnije potaknulo Pentagon da objavi priopćenje.

"Simbol delta, glavni dio loga, počeo se koristiti u američkim zračnim snagama još 1942. i koristio se na oznakama svemirskih agencija od 1961.", ili pet godina prije nastanka "Zvjezdanih staza", rekao je glasnogovornik američkog ministarstva obrane, prenosi Hina.

Kopirati
Drag cursor here to close