Teško stanje

Troje mrtvih, tisuće evakuiranih u poplavama na sjeveru Italije

Željezničke veze između gradova u regiji su prekinute, a u nekim gradovima vlasti su zatvorile škole. Općine duž Jadrana blokirale su pristup plažama ukazavši na snažne vjetrove i visoke valove.
Vijesti / Svijet | 17. 05. 2023. u 11:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Poginule su najmanje tri osobe, a tisuće su evakuirane iz svojih domova u razornim poplavama u sjevernoj talijanskoj regiji Emiliji-Romagni, priopćile su vlasti u srijedu, a pribojavaju se još teže situacije, javlja Hina.

Odjel za nesreće i hitne slučajeve bolnice Senigallia blizu Ancone, glavnog grada regije Marche, morao je biti evakuiran zbog poplave. Nije bilo izvještaja o žrtvama. Vatrogasne službe izvijestile su o srušenom drveću, klizištima i zaglavljenim autima. Vatrogasci su pozvani više od 120 puta, saopćile su.

Željezničke veze između gradova u regiji su prekinute, a u nekim gradovima vlasti su zatvorile škole. Općine duž Jadrana blokirale su pristup plažama ukazavši na snažne vjetrove i visoke valove. Do klizišta je došlo u pokrajini Pesaro i Urbino u Marcheu.

Regiju pogodila obilna kiša

Agencija za civilnu obranu objavila je upozorenje najviše razine u ponedjeljak upozoravajući na poplave i klizišta u regiji Emilia-Romagna. Stanovnici u određenim područjima pozvani su da izbjegavaju nepotrebna putovanja i da rade od kuće ako je moguće.

Regiju je pogodila obilna kiša, uz nabujale rijeke početkom mjeseca, što je dovelo do nekoliko smrti i evakuacija stotina ljudi. Siciliju su također pogodile obilne kiše u ranim satima u utorak. Hitne službe su pozvane 115 puta kako bi pomogle vozačima ili da raščiste drveće koje je palo na ceste.

Kopirati
Drag cursor here to close