Nakon cajki

Traže otkazivanje koncerta metal grupe: Veličaju zlo na Veliku Subotu

Nakon cajki na red je došla i metal glazba. U Kutini lokalni političar traži da se koncert na kojem se veliča zlo umjesto na Veliku Subotu neki drugi dan jer vrijeđa kršćane.
Vijesti / Svijet | 07. 03. 2023. u 06:47

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što je prije nekoliko dana otkazani koncert folk pjevača u Puli bio u fokusu hrvatske javnosti, lokalni političar iz Kutine sada traži zabranu metal koncerta jer je zakazan na Veliku subotu i kako tvrdi "veliča se vrag i mračne sile".

"Metal koncert veliča vraga i mračne sile" 

U Kutini u susjednoj Hrvatskoj je za 8. travnja - Veliku subotu - zakazan Heretic Feast koji se opisuje kao extreme metal festival, a njegovom održavanju usprotivio se političar Dragutin Vagner.

On se oglasio na svom Facebooku pozivajući da se koncert otkaže uz poruku da se na "najveći kršćanski blagdan veliča vrag". 

Lokalni političar: Veličaju zlo na Veliku subotu 

"U noći s Velike Subote na Uskrs (8. 4. 2023. godine) u kutinskoj Baraci će se održati koncert Heretic Feast. Godinama se naši novci ulažu u Baraku da bi se onda na najveći kršćanski blagdan veličao mrak, vrag i sve mračne sile. Ovo nije slučajno izabran termin", započeo je svoju objavu.

"Otvorite prilog i pogledajte najave bendova. Ja sam zbilja tolerantan, ali ovo je prestrašno! Mislite o meni što hoćete, ali umjesto da veličaju svjetlo i nadu, oni veličaju zlo. Ja se moram javno usprotiviti tome. Da li vi to podržavate?", poručio je lokalni političar.

Također, podijelio je kako je gradonačelniku Kutine Zlatku Babiću tražio informacije o tome kako su organizatori dobili dozvolu za održavanje festivala.

Za razliku od prethodnog slučaja kad su u Puli u potpunosti otkazali koncert Vagner traži da se ovaj samo pomjeri za drugi datum.

"Pomaknite datum koncerta" 

"Samo nas vjera u Boga i naša sloga može odmaknuti od ove dekadencije koja vlada svuda oko nas. Ovo dodajem naknadno zato što nisam bio dovoljno precizan. Pomaknite datum koncerta i to možemo smatrati kao kompromis s kojim bi svi mogli živjeti. Živjeli!", napisao je.

Organizatori su se oglasili tvrdeći da nikoga nisu htjeli provocirati te su poručili da "zabrane nisu dobre ni zdrave za društvo i zajednicu".

Kopirati
Drag cursor here to close