Teška prometna

Tragedija u Hrvatskoj: Na autoputu kamion udario dva radnika HAC-a u zaustavnoj traci

Prometna se dogodila jutros iza 9 sati na autocesti A6 između tunela Podvugleš i Čardak u smjeru Zagreba.
Vijesti / Svijet | 09. 08. 2023. u 11:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jutros je došlo do teške prometne nesreće na autocesti A6 u Hrvatskoj. Poginula su dva radnika Hrvatskih autocesta (HAC), na koje je naletio kamion, prenosi Index.

Kako je priopćio HAC, prometna se dogodila jutros iza 9 sati na autocesti A6 između tunela Podvugleš i Čardak u smjeru Zagreba. Dva radnika Hrvatskih autocesta stradala su obavljajući svoj posao, stoji u priopćenju.

Pripremali ophodarsko vozilo za odlazak, tad naletio kamion

Prometna nesreća dogodila se po završetku radnog zadatka i pripreme ophodarskog vozila za odlazak s lokacije. Nažalost, tada je na radnike i ophodarsko vozilo naletjelo teretno vozilo. Ophodarsko vozilo bilo na zaustavnoj traci i propisno obilježeno, objavio je HAC.

Točan uzrok nesreće znat će se po okončanju izvidnih radnji nadležne policijske uprave, stoji u priopćenju.

HAC u priopćenju apelira na sve korisnike da se pridržavaju postavljenih ograničenja te da svoju vožnju prilagode uvjetima na cesti. Ponavljaju da su brzina, umor i nepažnja najčešći uzroci prometnih nesreća.

"Mislite na svoje bližnje, ali i na bližnje drugih vozača kao i radnika"

"Mislite na svoje bližnje, ali i bližnje drugih vozača kao i radnika koji rade na održavanju autocesta", stoji u priopćenju HAC-a, koji moli za razumijevanje u ovom teškom trenutku za obitelji djelatnika kao i za tvrtku.

HAC je u priopćenju izrazio duboko žaljenje zbog ovog tragičnog događaja, a obiteljima djelatnika izražavaju sućut.

Promet u prekidu, preusmjeren je

Promet na ovom dijelu autoceste u smjeru Zagreba je u prekidu i to između čvora Ravna Gora i Vrbovsko te se preusmjerava na obilazni pravac: čvor Ravna Gora (A6) - Ž5034 - D42 - čvor Vrbovsko (A6).

Zbog teške prometne nesreće nastala je gužva prije i u tunelu Vršek te kod Zalesine.

 

Kopirati
Drag cursor here to close