Odesa i izvoz žita

Toliko od ruskog potpisa: Potpisali sporazum pa gađali luku krstarećim projektilima

Na obali u Odesi, posjetitelji plaže su pljeskali dok je protuzračna obrana oborila dva od četiri projektila, a preostala dva su pogodila luku.
Vijesti / Svijet | 23. 07. 2022. u 13:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jedva 12 sati nakon što je Moskva potpisala sporazum s Ukrajinom o dopuštanju nadziranog izvoza žitarica iz južnih ukrajinskih luka, Rusija je krstarećim projektilima gađala glavnu ukrajinsku luku Odesu – kroz koju će se odvijati isporuke žitarica, piše The Guardian.

"Neprijatelj je napao morsku trgovačku luku Odese krstarećim projektilima Kalibr", napisalo je ukrajinsko operativno zapovjedništvo jug na aplikaciji Telegram, izazivajući sumnju u održivost dogovora koji je trebao isporučiti 20 milijuna tona žitarica kako bi se spriječila glad u velikim dijelovima zemlje. svijet u razvoju.

U jednom od najvećih napada na Odesu od početka rata, zračni napadi potresli su zgrade u središtu i podigli oblak dima koji je bio vidljiv po cijelom gradu.

Na obali u Odesi, posjetitelji plaže su pljeskali dok je protuzračna obrana oborila dva od četiri projektila, a preostala dva su pogodila luku.

Napad je bio jedan u nizu ruskih napada diljem Ukrajine, a grad Kropyvnytsky pogođen je s 13 projektila u subotu ujutro. Lokalni guverner, Andriy Raikovych, rekao je da su najmanje jedan vojnik i dva stražara ubijeni dok je 13 drugih ljudi ranjeno u Kropyvnytsky.

Mještani u gradu rekli su da su napadi bili usmjereni na zračnu bazu u predgrađu i željezničku trafostanicu.

Prijavljeni su i napadi na Kharkiv, gdje je pogođena stambena četvrt u kojoj su poginule najmanje tri osobe, i južni grad Mykolaiv.

Kopirati
Drag cursor here to close