Poruke

Toaletni papir za prevenciju samoubojstva

Uz takve poruke, koje je sastavio stručnjak za mentalno zdravlje i koje prate brojevi telefona za prevenciju suicida, nalaze se i umirujuće slike poput sklupčane mačke.
Vijesti / Svijet | 22. 11. 2022. u 08:30 Hina

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Toaletni papir s porukama koje imaju za cilj prevenciju samoubojstva među mladima nedavno je uveden na sveučilištima u japanskoj prefekturi Yamanashi zapadno od Tokija.

"Dragi Vi, koji prolazite teške dane praveći se da je sve dobro", ispisano je plavim slovima na bijelom papiru. "Ne moraš nam sve ispričati... ali zašto ne samo malo?".

Uz takve poruke, koje je sastavio stručnjak za mentalno zdravlje i koje prate brojevi telefona za prevenciju suicida, nalaze se i umirujuće slike poput sklupčane mačke. Vlasti su prošli mjesec podijelile 6000 rola takvog papira na 12 lokalnih sveučilišta.

"Sami ste u toaletu. Mislimo da vam u takvim trenucima na um mogu pasti anksiozne misli", objasnio je za AFP dužnosnik Kenichi Miyazawa.

Kao i u mnogim drugim zemljama, u Japanu je zabilježen skok broja samoubojstava u pandemiji covida-19 koja je povećala izoliranost ljudi.

U Japanu je 2020. gotovo 500 djece i adolescenata počinilo samoubojstvo, što je nacionalni rekord i gotovo dva puta više nego 2106., po podacima japanskog ministarstva zdravlja.

Kopirati
Drag cursor here to close