Expat Insider

Teško da ćete pogoditi - evo koje su najgore zemlje za emigrante

Tko bi rekao. Među nagorim zemljama za emigrante Norveška i Njemačka.
Vijesti / Svijet | 11. 07. 2023. u 10:31 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Meksiko, Španjolska, Panama, Malezija i Tajvan su najbolje destinacije za iseljenike u 2023., dok su najgore Kuvajt, Norveška, Turska, Južna Koreja i Njemačka.

Pokazalo je to redovno godišnje istraživanje "Expat Insider" u kojem je sudjelovalo 12.000 ispitanika, a koje provodi "InterNations", najveća svjetska zajednica iseljenika s više od 4,8 milijuna članova i sjedištem u Minhenu.

Zadovoljsvto iseljenika

Istraživanje pruža uvid u život iseljenika u 53 destinacije, nudeći detaljne informacije o zadovoljstvu ispitanika tim zemljama kad je u pitanju: kvaliteta života, lakoća nastanjivanja, rad u inostranstvu, lične financije, te "Expat Essentials Index" koji pokriva stanovanje, administraciju, jezik i digitalni život.

Najbolji plasman Meksika možda i nije iznenađenje, jer se ta zemlja nalazi među prvih pet otkad je prvo istraživanje provedeno 2014.

10 godina istraživanja

Tijekom 10 godina istraživanja Meksiko je uvijek bio među najboljima u Indeksu lakoće naseljavanja (prvi u 2023.). Iseljenici su konstantno uživali u lokalnoj ljubaznosti; većina smatra da su lokalni stanovnici ljubazni općenito (91 posto naspram 67 posto globalno) i posebno prema stranim doseljenicima (89 posto naspram 65 posto globalno).

Kuvajt je opisan kao zemlja u kojoj su iseljenici najnezadovoljniji društvenim životom, Norveška kao neprijateljski nastrojena prema doseljenicima i skupa, a Njemačka kao mjesto puno usamljenih iseljenika.

Kopirati
Drag cursor here to close