Migrantski val

Tisuće migranata na granici Grčke: Policajci bacali suzavac i šok bombe

Grčka je u posljednjih nekoliko sati vratila više tisuća migranata koji su došli iz Turske i pokušali organizirano, masovno i nezakonito prijeći granicu
Vijesti / Svijet | 29. 02. 2020. u 20:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Grčka je u posljednjih nekoliko sati vratila više tisuća migranata koji su došli iz Turske i pokušali organizirano, masovno i nezakonito prijeći granicu nakon što je Ankara pustila sve one koji se žele domoći Europe, priopćila je grčka Vlada

''Osujećeno je više od 4.000 ilegalnih pokušaja prelaska granice'', rekao je glasnogovornik Vlade Stelios Petsas za grčku televiziju ERT nakon izvanredne sjednice kojom je predsjedavao premijer Kiriakos Micotakis.

Osim toga, uhićeno je 66 migranata koji su uspjeli ući na teritorij Grčke, javlja novinska agencija Srna.

Granična policija i specijalne jedinice policije upotrijebile su suzavac i šok bombe da bi spriječile migrante da uđu u Grčku preko graničnih prelaza Kacanijes i Pazarkule. Situacija je i dalje veoma napeta, a neki migranti uspjeli su prijeći graničnu rijeku u gumenim čamcima, javila je državna televizija, prenosi Klix.ba.

Grčka je pojačala kontrole kod otoka u Egejskom moru sa više od 50 brodova mornarice i Obalne straže.

''Zaštitili smo naše granice, koje su, također, granice EU'', rekao je glasnogovornik Vlade u Ateni.

Migrantska kriza uslijedila je nakon što je turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan pustio migrante da dođu do granice s Europskom unijom.

''Mi smo jučer otvorili vrata. Od danas broj migranata na granici dostigao je 18.000'', rekao je Erdogan u govoru članovima stranke u Istanbulu, dodajući da će ih uskoro biti 30.000.

Kopirati
Drag cursor here to close