Pariz

Tijekom prosvjeda ''žutih prsluka'' policija privela 85 ljudi

Iz policije su naglasili da je od 85 privedenih ljudi, njih 46 zadržano u pritvoru.
Vijesti / Svijet | 15. 12. 2018. u 18:20 Anadolija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pariška policija objavila je da je tijekom današnjih prosvjeda ''žutih prsluka'' u glavnom gradu Francuske privedeno 85 ljudi. Na subotnjim petim prosvjedima zaredom u Parizu se okupilo na tisuće ljudi, prenosi Anadolija.

Iz policije su naglasili da je od 85 privedenih ljudi, njih 46 zadržano u pritvoru.

U središtu Pariza na više lokacija je ponovno došlo do sukoba prosvjednika takozvanih ''žutih prsluka'' i policije, koja je koristila suzavac kako bi rastjerala masu, koja je pokušavala probiti kordone sigurnosnih snaga.

Sukobi su izbili u bočnoj ulici u blizini avenije Champs-Elysees u subotu ujutru. Prosvjednici su se pokušali iz avenije probiti u manje ulice, koje nisu zatvorene i u kojima se i dalje odvija promet. Naime, specijalne policijske jedinice pokušavaju zadržati prosvjede u određenim oblastima.

Pokret ''žuti prsluci'', koji nose ime po sigurnosnim fluoroscentnim prslucima, koje u automobilima moraju imati svi vozači u Francuskoj, održava prosvjede petu subotu za redom. Prosvjede su počeli sredinom studenog protiv najavljenog povećanja poreza na gorivo.

U Parizu je danas raspoređeno oko 8.000 policajaca i 14 oklopnih vozila, nakon što su prethodnih subota prosvjedi prerasli u nasilje.

Kopirati
Drag cursor here to close