Rudolf Nureyev

Talijanska policija zaplijenila luksuzni kompleks slavnog ruskog baletana

Godine 1922. arhipelag je kupio slavni ruski koreograf i plesač Léonide Massine. Mještani su ga prozvali ludim Rusom jer je kupio stjenoviti otok na kojem mogu živjeti samo zečevi.
Vijesti / Svijet | 18. 01. 2024. u 16:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Luksuzni kompleks na privatnom otočju nasuprot Amalfijske obale u južnoj Italiji, koji je prethodno bio u posjedu slavnog ruskog baletana Rudolfa Nurejeva, zaplijenila je policija zbog kršenja zakona o izgradnji, potvrdili su tužitelji.

Baletna zvijezda, koji slovi kao jedan od najtalentiranijih muških plesača klasičnog baleta u povijesti i jednako proslavljeni koreograf, bio je vlasnik triju otočića nasuprot Positanu sve do svoje smrti 1993.

Cijena za jednotjedni boravak premašivala 300.000 dolara

Njegovo boravište na spektakularnom otočju Li Galli ili Les Sirenuse, zbog drevnih mitoloških priča da su ondje sirene svojim pjevom mamile mornare u smrt, je nakon njegove smrti pretvoreno u luksuzno turističko odredište u kojima je cijena za jednotjedni boravak premašivala 300.000 dolara, doznaje se s mrežne stranice tvrtke koja upravlja otočjem In Villas Veritas.

Ured državnog tužitelja u Salernu je priopćio da je policija zauzela cijelo imanje na najvećem od tri otoka, Gallo Lungo, zbog nedozvoljene izgradnje bazena, termi, heliodroma i ostalih zdanja, javlja Hina.

Cijeli arhipelag, koji uz Gallo Lungo čine i otočići La Castelluccia i La Rotonda, je dio parka prirode.

In Villas Veritas nije odgovorio molbi za komentar.

Toranj iz 14. stoljeća

Godine 1922. arhipelag je kupio slavni ruski koreograf i plesač Léonide Massine. Mještani su ga prozvali ludim Rusom jer je kupio stjenoviti otok na kojem mogu živjeti samo zečevi.

No Rus je slijedio svoju viziju i pretvorio toranj iz 14. stoljeća u plesni studio, postavivši podove od sibirskog bora koji su ostali do danas. Léonide je podigao i glavnu vilu, dao napraviti četiri predivne plaže te stari vinograd pretvorio u veliki terasasti vrt.

Snovi o pretvaranju otočne rezidencije u umjetničko središte nikada nisu zaživjeli, a nakon njegove smrti otoke je kupio Nurejev.

Kopirati
Drag cursor here to close