Vrijednosti 850 milijuna eura

Talijanska policija blizu obala Sicilije zaplijenila rekordnih 5,3 tona kokaina

Drogu su krijumčari kanili prebaciti s jednog plovila na drugo, objavila je u petak policija.
Vijesti / Svijet | 21. 07. 2023. u 12:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: PR / Zaplijena na Siciliji

Talijanske vlasti su blizu južne obale Sicilije zaplijenile rekordnu količinu od 5,3 tone kokaina.

Drogu su krijumčari kanili prebaciti s jednog plovila na drugo, objavila je u petak policija.

Talijanske vlasti su blizu južne obale Sicilije zaplijenile rekordnu količinu od 5,3 tone kokaina koju su krijumčari kanili prebaciti s jednog plovila na drugo, objavila je u petak policija, prenosi Hina.

Vrijednost pošiljke procijenjena je na 850 milijuna eura. Uhićeno je pet osoba, stoji u priopćenju talijanske financijske policije.

Policija je pratila brod koji je isplovio iz Južne Amerike, a do talijanske obale je stigao u srijedu rano ujutro.

Nadzorna letjelica pritom je uočila pakete koje su krijumčari bacali s palube u vode Sicilijanskog tjesnaca gdje ih je trebala pokupiti ribarska koćarica koja je čekala pošiljku.

Koćarica je zaustavljena, a na njoj je policija pronašla veliku količinu droge u skrivenom odjeljku. Uhićena su dvojica Tunižana, Talijan, Albanac i Francuz.

Predsjednik južne sicilijanske regije Renato Schifani pohvalio je operaciju, kazavši kako je akcijom nanesen golem udarac krijumčarima droge.

"Droga je pošast našeg društva, a njezino raspačavanje potiču beskrupulozni ljudi koji siju smrt i uništavaju brojne obitelji", rekao je.

U travnju je talijanska policija otkrila gotovo dvije tone kokaina koji je plutao u vodama blizu istočne Sicilije. Vjeruje se da ga je ondje ostavio teretni brod da bi ga krijumčari pokupili.

 

Kopirati
Drag cursor here to close