6.8

VIDEO: Tajvan pogodio snažan potres, japanskim otocima prijeti tsunami

Potres jačine 6,8 stupnjeva po Richteru registriran je na relativno maloj dubini od sedam kilometara, a epicentar je bio u blizini grada Taitunga na jugoistočnoj obali, priopćile su tajvanske vlasti
Vijesti / Svijet | 18. 09. 2022. u 11:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Snažan potres jačine 6,8 stupnjeva po Richteru pogodio je Tajvan u nedjelju, nakon čega je samoupravno otok kod istočne kineske obale pogodilo i nekoliko naknadnih potresa, javlja Anadolu Agency (AA).

Potres jačine 6,8 stupnjeva registriran je na relativno maloj dubini od sedam kilometara, a epicentar je bio u blizini grada Taitunga na jugoistočnoj obali, priopćile su tajvanske vlasti.

Dvokatna stambena zgrada srušila se u blizini epicentra, javljaju tajvanski mediji. Potres se osjetio i na sjevernom kraju otoka u glavnom gradu Tajpeju.

Nakon potresa na Tajvanu, Japanska meteorološka agencija izdala je upozorenje za cunami visine jedan metar koji prijeti južnim japanskim ostrvima. Meteorološki dužnosnici pozvali su stanovnike tih područja da se klone obale.

Agencija je priopćila da bi prvi valovi mogli stići do Jonagunija, najzapadnijeg japanskog otoka, u 16.10 sati po lokalnom vremenu, a potom i do tri obližnja otoka.

Tajvan je u subotu pogodio potres jačine 6,4 stupnjeva po Richteru.

Kopirati
Drag cursor here to close