Obećana zemlja

Svi bi u Njemačku

Ukupno 28.283 osobe koje su došle u Njemačku od 2012. godine po zahtjevu za azil, ali su kasnije napustile zemlju dobrovoljno ili deportacijom, probale su najmanje jednom da se vrate i ostanu u Njemačkoj.
Vijesti / Svijet | 01. 12. 2019. u 10:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Njemačka godišnje primi više stotina tisuća zahtjeva za azil, a u zemlju je od 2010. godine ušlo skoro dva milijuna ljudi, podaci su Vlade.

Tisuće tražitelja azila vratilo se u Njemačku više puta nakon što su deportirani, piše list Welt am Sonntag.

Ukupno 28.283 osobe koje su došle u Njemačku od 2012. godine po zahtjevu za azil, ali su kasnije napustile zemlju dobrovoljno ili deportacijom, probale su najmanje jednom da se vrate i ostanu u Njemačkoj, piše Srna.

Od tog broja, 22.050 zatražilo je azil u Njemačkoj po drugi put, a 4.916 i treći put, piše list pozivajući se na podatke i istraživanje koje je tražio predsjedavajući AfD stranke Martin Sichert.

Oko 1.000 tražitelja azila podnijelo je zahtjev četvrti put, a oko 294 je podnijelo pet ili čak šest puta taj zahtjev.

List navodi da ostaje nejasno da li su oni koji su došli u Njemačku od 2012. godine, a zatim otišli bili deportirani ili su otišli dobrovoljno strahujući od deportacije.

Ovi podaci odnose se samo migrante koji traže azil i ne uključuje deportacije onih koji su u Njemačku došli s radnom ili porodičnom vizom.

Prema podacima njemačke federalne kancelarije za statistiku, 1,78 milijuna ljudi ušlo je u zemlju tražeći azil u posljednjih osam godina.

Od početka ove godine, 3.243 osobe koje su jednom odbijene ponovo su podnijele zahtjev za azil, prenijela je Srna.

Kopirati
Drag cursor here to close