Ponižavajući komentari

Švedska političarka suspendirana nakon objava o Anni Frank

U objavi na Instagramu, koja je sada izbrisana, Fallenkvist je Annu, između ostalog, nazvala "nemoralnom", prenose švedski mediji.
Vijesti / Svijet | 17. 10. 2022. u 08:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Švedski demokrati smijenili su Rebecku Fallenkvist s funkcije nakon što je političarka objavila ponižavajuće komentare o Anni Frank

U objavi na Instagramu, koja je sada izbrisana, Fallenkvist je Annu, između ostalog, nazvala "nemoralnom", prenose švedski mediji.

Anne, koja je pisala dnevnik dok se skrivala u Amsterdamu prije nego što je zarobljena, umrla je u 15. godini u koncentracionom logoru Bergen-Belsen u nacističkoj Njemačkoj u veljači 1945. godine.

Objava Fallenkvist izazvala je oštre reakcije jevrejskih grupa i izraelskog veoleposlanika Ziva Neva Kulmana.

"Snažno osuđujem ovu groznu uvredu, nepoštovanje sjećanje na Annu Frank", napisao je na Twitteru.

Direktor za medije Švedskih demokrata Oskar Cavalli-Bjorkman rekao je za švedsku novinsku agenciju TT kasno u subotu da će stranka ozbiljno shvatiti "neprikladne" komentare i pokrenuti internu istragu o tom pitanju.

Nakon njemačke okupacije Nizozemske, židovska obitelj Frank je od 1942. godine živjela u tajnom skloništu, dok ih 1944. godine nije otkrio Gestapo i otpremio u njemačke koncentracione logore, gdje su članovi obitelji, osim oca, umrli. Nakon rata pronađen je u Amsterdamu Annin dnevnik o godinama provedenim u neprekidnu strahovanju i u potpunoj izolaciji. Posljednji unos u Annin dnevnik bio je ti dana prije uhićena.

Kopirati
Drag cursor here to close