Crna Gora

Svećenik u pritvoru jer nije poštivao vladine mjere

Svećeniku SPC-a određen je pritvor od 72 sata.
Vijesti / Svijet | 30. 03. 2020. u 08:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Crnogorska policija oštro provodi mjere za sprečavanje širenja koronavirusa pa je u nedjelju uhitila svećenika Srpske pravoslavne crkve koji je u crkvi u Budvi služio liturgiju pred 11 vjernika usprkos zabrani održavanja vjerskih obreda uz prisustvo građana.

Svećeniku SPC-a određen je pritvor od 72 sata. "Svećenik se nalazi u prostorijama za zadržavanje Centra sigurnosti u Budvi, i odbio je ponuđeni zdravstveni pregled. Osiguran mu je pristup hrani i vodi, a donijeta mu je i crkvena vjerska literatura”, priopćeno je iz vijeća koje kontrolira rad policije. Istaknuto je da je protiv svećenika osnovno tužiteljstvo podnijelo kaznenu prijavu za kazneno djelo „nepostupanja po zdravstvenim propisima za suzbijanje zarazne bolesti“.

Na isti način crnogorska policija postupa prema osobama koje bez dozvole napuste svoje mjesto prebivališta, prevoze više od jedne osobe u automobilu ili ako na javnom mjestu pronađu više od dvije osobe. Tako su se iza rešetaka našla četvorica stanovnika Nikšića koje je policija jučer zatekla ispred hotela Jugoslavija.

Četvorica građana Tuzi, male općine nedaleko od Podgorice u kojoj je najviše zaraženih koronavirusom i koja se cijela nalazi u karanteni, završili su s kaznenom prijavom kada ih je policija pronašla u veletrgovini u glavnom gradu Crne Gore.

Crnogorska policija također redovito obilazi osobe koje se nalaze obaveznoj samoizolaciji. U slučaju da ih ne zateknu na prijavljenoj adresi ili dobiju informaciju da su prekršili mjeru samoizolacije, vode ih u prinudnu karantenu.

U Crnoj Gori je oko 6500 osoba pod liječničkim nadzorom, a koronavirus je do sada potvrđen u 85 slučajeva, prenosi Hina.

Kopirati
Drag cursor here to close