Pokušaj ubojstva

Svećenik u Italiji govorio protiv mafije. Oni mu stavili izbjeljivač u misno vino

Felice Palamara tijekom nedjeljne mise u Crkvi svetog Nikole od Pannaconija u Cessanitiju blagoslovio je vodu i vino, a zatim primijetio čudan miris.
Vijesti / Svijet | 26. 02. 2024. u 17:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Svećenik na jugu Italije krenuo je popiti vino iz kaleža kad je osjetio miris izbjeljivača. Vjeruje se da se radi o prijetnji mafije, prenosi Guardian.

Felice Palamara tijekom nedjeljne mise u Crkvi svetog Nikole od Pannaconija u Cessanitiju blagoslovio je vodu i vino, a zatim primijetio čudan miris. Misa je prekinuta, a laboratorijski nalazi potvrđuju da se u piću nalazio izbjeljivač, zbog čega je policija započela istragu.

Palamara je često govorio protiv 'Ndranghete, najmoćnije i najbogatije kalabrijske mafije koja kontrolira europsku trgovinu kokainom. Kaže da je od ranije izložen prijetnjama i zastrašivanjima, a nedavno su mu mafijaši zapalili i automobil. Gradsko vijeće Cessanitija je nedavno raspušteno zbog infiltracije 'Ndranghete, piše Index.

"Moje oružje je ljubav"

Svećenika sad prati policijska zaštita. Na društvenim mrežama je napisao: "Moje oružje je ljubav, moj štit praštanje, moj oklop milost. Neću razmišljati o preprekama niti će me uplašiti tama."

Lokalni biskup Attilio Nostro rekao je da biskupija "pati zbog zastrašivanja koje nije uobičajeno u životu normalnih kršćanskih svećenika". "Iz ovog razloga još jednom bih pozvao kršćansku zajednicu da se ne preplaši ovog jezika nasilja. Ne smijemo pokleknuti te se prepustiti nemiru i bijesu", dodao je.

Svećenici na meti mafijaša

Palamara nije jedini lokalni svećenik na meti mafijaša. Francesco Pontoriero iz župe San Basilio Magno našao je mrtvu mačku pod haubom svog auta. 

Za svećenike u Italiji nije neuobičajeno da žive uz policijsku zaštitu. Maurizio Patriciello, svećenik u Caivanu kod Napulja, koji se godinama bori protiv mafijaškog kriminala, ima dva tjelohranitelja.

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close