Oružje

Sve se zemlje u regiji naoružavaju

Na pitanje je li to "zveckanje oružja", Vučić je rekao kako je cilj naoružavanja Vojske Srbije da se sačuva mir i stabilnost.
Vijesti / Svijet | 11. 03. 2021. u 10:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da nema nikakve sumnje da se sve zemlje u regiji naoružavaju, zbog čega se i Srbija naoružava, ali ne zato što želi sukobe i rat, već da bi mogla odvratiti svakog potencijalnog agresora i zaštiti zemlju i narod, prenosi Srna.

"Svi se naoružavaju i mi se naoružavamo, čim se svi naoružavaju morate i vi da se naoružavate, nećemo valjda da ostanemo slabi i da svatko može da nam prijeti. Ako se naoružavate, to radite da sačuvate od potencijalne agresije svoju zemlju", rekao je Vučić za TV Pink.

Na pitanje je li to "zveckanje oružja", Vučić je rekao kako je cilj naoružavanja Vojske Srbije da se sačuva mir i stabilnost.

"To nije zveckanje oružjem. Morate biti jaki da vam netko ne bi ubijao narod. Mi nećemo nikoga da napadamo, niti planiramo bilo kakve intervencije", rekao je Vučić, koji je u srijedu započeo posjetu Ujedinjenim Arapskim Emiratima i Bahreinu.

Komentirajući novu rang listu zemalja po vojnoj spremnosti, gdje je Srbija prvi put ispred Hrvatske, Vučić je rekao kako Hrvati imaju ozbiljnu vojsku i da im na tom čestita, ali da je Srbija mnogo jača od njih po pitanju vojnog zrakoplovstva.

Vučić je rekao da su napadi na Srbiju najjači upravo onda kada Srbija pokazuje napredak, te podsjetio da je Srbija sada ispred Crne Gore i BiH po pitanju visine plaća, prva je po broju cijepljenih, gradi puteve i bolnice, pokazuje sposobnost da napreduje i drži se kao suverena zemlja.

Kopirati
Drag cursor here to close