Rat u Ukrajini

Stoltenberg: Situacija oko nuklearke je opasna za cijelu Europu

"Opasno je i bezobzirno od Rusije da rasporedi snage i područje oko nuklearne elektrane koristi kao lansirnu rampu za topničke napade na ukrajinske snage''.
Vijesti / Svijet | 24. 08. 2022. u 09:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Glavni tajnik NATO-a Jens Stoltenberg rekao je da je situacija u nuklearnoj elektrani Zaporižja "vrlo opasna" i da Rusija mora povući svoje snage.

"Opasno je i bezobzirno od Rusije da rasporedi snage i područje oko nuklearne elektrane koristi kao lansirnu rampu za topničke napade na ukrajinske snage. Stoga trebamo Međunarodnoj agenciji za atomsku energiju (IAEA) omogućiti pristup. Rusi moraju udaljiti svoje snage iz elektrane", rekao je.

Rekao je da je situacija opasna ne samo za Ukrajinu nego i za cijelu Europu.

Ivan Šuško ubijen autobombom

Proruski dužnosnik u okupiranoj Ukrajini ubijen je u eksploziji automobilske bombe, priopćile su vlasti koje podržava Rusija.

Ivan Suško, načelnik vojno-civilne uprave sela Mihajlovka, ubijen je nakon što mu je ispod automobila podmetnuta eksplozivna naprava, navodi se u objavi na Telegramu Vladimira Rogova, člana vijeća koje je imenovala Rusija u okupiranim dijelovima Zaporižje.

"U eksploziji Ivan Suško je ranjen i u kritičnom stanju prebačen u bolnicu, gdje je ubrzo preminuo", rekao je Rogov, prenosi Index.hr.

Kopirati
Drag cursor here to close