Dosljednost

Stoltenberg: NATO će i dalje biti otvoren za dijalog s Rusijom

''Odnos između NATO-a i Rusije sada je na najnižem nivou od kraja Hladnog rata. Za nas to zapravo nije argument protiv dijaloga'' - rekao je Stoltenberg
Vijesti / Svijet | 20. 10. 2021. u 20:55 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Glavni tajnik NATO-a Jens Stoltenberg izjavio je danas kako je savez i dalje otvoren za dijalog s Rusijom nakon što je Moskva suspendirala svoju diplomatsku misiju u savezu zbog špijunskog spora.

''Žalimo zbog ove odluke koja ne promovira dijalog i obostrano razumijevanje. Međutim, NATO-va politika ostaje dosljedna. Mi smo otvoreni za dijalog'' - rekao je Stoltenberg, javlja Reuters.

Rusija je također ostavila otvorenu mogućnost diplomacije putem svog veleposlanstva u Belgiji, iako su formalni sastanci u formatu Vijeća NATO-a i Rusije sada suspendirani.

''Odnos između NATO-a i Rusije sada je na najnižem nivou od kraja Hladnog rata. Za nas to zapravo nije argument protiv dijaloga'' - rekao je Stoltenberg na konferenciji za novinare.

Rusija je u ponedjeljak priopćila da će zaustaviti aktivnosti svoje diplomatske misije pri NATO-u nakon što je zapadni vojni savez otkazao akreditacije za osmero ruskih dužnosnika pri NATO misiji.

Kopirati
Drag cursor here to close