Šaputanje

Što su pričali Putin i Trump?

Trump je odbacio kao "smiješno" pisanje novina da je krio sadržaj razgovora s Putinom, pa čak da je i zaplijenio transkript od prevoditelja.
Vijesti / Svijet | 14. 01. 2019. u 07:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Američki predsjednik Donald Trump negirao je pisanje lista The Washington Post da je odbio ostalim dužnosnicima administracije objaviti detalje razgovora s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom.

Trump je odbacio kao "smiješno" pisanje novina da je krio sadržaj razgovora s Putinom, pa čak da je i zaplijenio transkript od prevoditelja.

Naime, Washington Post naveo je kako je Trump pokušao prikriti pojedinosti svojih pet razgovora s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom u protekle dvije godine. Pozivajući se na bivše i sadašnje vladine dužnosnike, američki dnevni list navodi da ne postoji niti jedno podrobno izvješće razgovora Trumpa s Putinom na pet različitih mjesta u posljednje dvije godine.

Trump has concealed details of his face-to-face encounters with Putin from senior officials in administration

January 13 at 8:30 AM President Trump has gone to extraordinary lengths to conceal details of his conversations with Russian President Vladi­mir Putin, including on at least one occasion taking possession of the notes of his own interpreter and instructing the linguist not to discuss what had transpired with other administration officials, current and former U.S.


''Nakon susreta s ruskim predsjednikom u Hamburgu 2017. godine, republikanski milijarder čak je uzeo bilješke svog prevoditelja i tražio od njega da članovima administracije ne otkrije sadržaj razgovora'', piše dnevni list.

Na pitanje kanala Fox u subotu navečer o tim novim optužbama Trump ih nije jasno opovrgnuo.

''Ništa ne skrivam, potpuno mi je svejedno'', rekao je i dodao kako je imao "odličan razgovor" s Putinom u Helsinkiju u srpnju 2018. godine.

Na pitanje novinara zašto nije objavio detalje skoro dvosatnog razgovora, Trump je odgovorio da će ih objaviti.

''Razgovarao sam kao i svaki predsjednik. Sjednete sa predsjednicima raznih zemalja. Govorili smo o Izraelu, zaštiti te države i drugim pitanjima. Ništa nije skriveno, nemam što da krije. To je smješno'', rekao je Trump.

Kopirati
Drag cursor here to close