Loš smjer

Nizozemci ne vjeruju svojim političarima

Prema anketi koju su naručili javni servisi NOS i Ipsos, 72 posto Nizozemaca smatra da političari u zemlji misle samo na sebe i ne rade na rješavanju problema građana
Vijesti / Svijet | 19. 09. 2023. u 14:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rezultati ankete provedene u Nizozemskoj pokazuju da 72 posto građana nema povjerenje u političare u zemlji, javlja Anadolu.

Prema anketi koju su naručili javni servisi NOS i Ipsos, 72 posto Nizozemaca smatra da političari u zemlji misle samo na sebe i ne rade na rješavanju problema građana.

Rezultati ankete su pokazali da 47 posto ispitanika navodi da nedostatak povjerenja građana proizilazi iz vladinih politika u oblasti migracije, azila, zdravstva i stambenih pitanja kao i neuspjeha političara da riješe probleme u zemlji.

Nizozemaci smatraju da bi broj političkih stranaka u parlamentu trebalo smanjiti primjenom izbornog praga.

Također, 64 posto sudionika ankete želi pravedniju raspodjelu bogatstva u zemlji. Ova grupa se zalaže da kompanije i osobe s visokim primanjima plaćaju veće poreze.

Prema rezultatima ankete, 72 posto građana smatra da njihova zemlja ide u lošem smjeru, a 30 posto strahuje da će se njihova ekonomska situacija pogoršati 2024. godine.

Opći izbori će se održati 22. studenom u Nizozemskoj, nakon što je koalicijska vlada podnijela ostavku 8. srpnja zbog nepostizanja sporazuma u pregovorima o migracionoj politici.

Kopirati
Drag cursor here to close