Heroj!

Srpski pilot spustio avion u kojemu je eksplodirala bomba i spasio putnike

Vijesti / Svijet | 03. 02. 2016. u 17:59 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Putnički zrakoplov u utorak je prisilno sletio u glavni grad Somalije Mogadišu nakon što je eksplozija probila rupu na trupu aviona.

Zahvaljujući brzoj reakciji pilota zrakoplov je prizemljio sa 74 putnika i članova posade bez da je itko ozbiljnije ozlijeđen, iako još nije jasno jesu li svi putnici na broju.

Uzrok eksplozije nije poznat, ali pilot i stručnjaci koji su pregledali fotografije oštećenja smatraju da se radilo o eksplozivnoj napravi. Po nekim nepotvrđenim informacija jedna je osoba navodno "usisana" iz zrakoplova kroz rupu koju je probila eksplozija.

Policajac Mohamed Hassan iz grada Balad potvrdio je da su stanovnici našli tijelo starijeg muškarca za kojeg je moguće da je bio putnik iz zrakoplova, piše Jutarnji list.

Neki čak špekuliraju da se radilo o bombašu samoubojici koji je aktivirao paklenu napravu pa sam od nje poginuo, ali to se ne može potvdriti.

Eksplozija se inače dogodila nekoliko minuta nakon što je zrakoplov uzletio s aerodroma u Mogadišu za Džibuti. Pilot Vladimir Vodopivec, inače iz Beograda, ispričao je za beogradski Blic kako je prizemljio zrakoplov.

''Mislim da je bilo riječ o bombi, ali na sreću nije oštećen upravljački sustav, pa sam se mogao vratiti i sletjeti na aerodrom. Ovo mi se nikada u životu nije dogodilo. Izgubili smo pritisak u kabini. Hvala Bogu da se sve dobro završilo'', rekao je Vodopivec.

Kopirati
Drag cursor here to close