Žele sudjelovati u vojnoj operaciji

Srpski dobrovoljci započeli s vojnom obukom u regiji Zaporožje

Bataljon "Pavel Sudoplatov" je uključio dobrovoljce iz bratske Srbije, koji su stigli u Zaporošku oblast da štite naše granice, napisao je Balicki on na svom Telegram kanalu.
Vijesti / Svijet | 17. 01. 2023. u 13:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prvi srpski dobrovoljci u regiji Zaporožje započeli borbenu obuku u sklopu Dobrovoljačkog bataljona Sudoplatov, javila je agencija RIA Novosti, a prenosi N1.

"Srpski dobrovoljci, zajedno sa borcima iz Rusije, sudjeluju u svim borbenim vježbama na jednom od terena za obuku regije Zaporožje za dalje sudjelovanje u vojnoj operaciji", navodi se, a prenosi Danas.

"Došli smo da podržimo braću Ruse, kao što se dobro sjećamo događaja koji su se odigrali u Jugoslaviji devedesetih godina. Sjećamo se nepravde koju je NATO pokazao prema Srbiji i situaciji na Kosovu. Stoga smo došli da podržimo ruski narod u njihovoj borbi", rekao je za RIA Novosti jedan od srpskih dobrovoljaca sa oznakom "Dunav".

Srpski borac sa pozivnim znakom "Sava", kaže za RIA Novosti da u dobrovoljačkom bataljonu postoji bratski odnos prema Srbiji – "ruski suborci po oružju", postoji "potpuno međusobno razumijevanje i jedinstvo stavova".

"Sada nam je glavni cilj da budemo zajedno sa našom ruskom braćom, da učimo, treniramo i usvajamo iskustvo naše braće", rekao je Sava odgovarajući na pitanje šta su ciljevi sudjelovanja u sukobu i koliko dugo on i njegovi suborci planiraju da ostanu.

Kako je kazao ovi srpski dobrovoljci su u svojoj zemlji služili u vojnoj policiji i majstori su borilačkih vještina.

Bataljon "Pavel Sudoplatov" je uključio dobrovoljce iz bratske Srbije, koji su stigli u Zaporošku oblast da štite naše granice, napisao je Balicki on na svom Telegram kanalu.

"Momci iz Beograda su prave patriote. Naša braća po oružju su stigla u Zaporošku oblast, iako zakoni Srbije zabranjuju njenim građanima da sudjeluju u specijalnoj vojnoj operaciji. Danas su prvi put stali rame uz rame sa našim momcima, dokazujući svoju privrženost Rusiji i spremnost da se bore protiv nacizma", rekao je on, prenosi TASS.

Kopirati
Drag cursor here to close