Modernizacija

Srbiji isporučen i šesti ruski MIG- 29

Srbija je, u okviru vojno-tehničke suradnje s Ruskom Federacijom, dobila šest lovaca MIG – 29
Vijesti / Svijet | 01. 11. 2018. u 15:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izvor: Profimedia / Autor: Woodbridge Aviation Images / Alamy / MIG-29

Rusija je u četvrtak isporučila Srbiji šesti vojni lovac MIG-29, koji je poslije općeg remonta transportnim zrakopolovom dopremljen na vojni aerodrom Batajnica, objavio je ruski portal Sputnjik.

Srbija je, u okviru vojno-tehničke suradnje s Ruskom Federacijom, dobila šest lovaca MIG – 29, a zrakopolov koji je od četvrtka u sustavu srbijanskog Ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane (RV i PVO) prethodno je potpuno preuređen u 121. Avioremontom zavodu u Rusiji, navodi Sputnjik.

Dogovor o paketu donacije naoružanja i vojne opreme Rusije Srbiji objavljen je u prosincu 2016., a modernizaciju poklonjenih zrakoplova Srbija će platiti između 180 i 230 milijuna eura.

Kako je u prosincu 2016. priopćio tadašnji premijer Aleksandar Vučić, Srbiju bi kupnja tih zrakopova koštala oko 600 milijuna eura.

U travnju je beogradski tisak objavio kako će Rusija pomoći Srbiji da upotpuni započetu modernizaciju ratnog zrakoplovstva i oružanih snaga u cijelosti, te da će nakon prošlogodišnje donacije šest MIG-ova 29, ti zrakoplovi bit će opremljeni i navođenim raketama „zrak-zrak“.

Kopirati
Drag cursor here to close