Koronavirus

Srbija: Vraćamo se u 18. stoljeće

Vijesti / Svijet | 01. 04. 2020. u 10:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Srbija Danas / Korona virus u Srbiji

Epidemiolog Predrag Kon ocijenio je da je slamka spasa Srbiji u borbi protiv epidemije virusa korona da se sve zatvori na dva tjedna, jer je to razdoblje dovoljno da se virus izolira.

Naglasio je kako se, budući da nema cjepiva protiv virusa, praktično vraćamo u 18. stoljeće i postupa se kao što se tada radilo, a to je izolacija, prenosi Srna.

Pročitajte još

Kon, koji je član Kriznog stožera Vlade Srbije za borbu protiv virusa korona, ukazao je da je problem što nitko ne zna potencijal virusa, ni koliko će epidemija trajati.

"Svi se građani trebaju stoga jednako ponašati, da vlada svojevrsna vojnička disciplina, jer sada svi trpe zbog manjine od tih deset posto koji ne poštuju propisane mere", rekao je Kon za Televiziju Happy.

Kon je naveo da se poslije šestog tjedna epidemije može očekivati pad broja zaraženih, ali da je teško prognozirati kojom će se brzinom to događati, te ponovio da će se na ljeto, nastupanjem visokih temperatura i pojačanim ultra-ljubičastim zračenjem, virus primiriti, ali da je neizvjesno hoće li preživjeti i ponovo se aktivirati na jesen.

Kopirati
Drag cursor here to close