MiG-ovi

Srbija se hvali najmoćnijim krilima u regiji

Vulin je naveo kako je u Srbiji 2012. godine bilo dana bez ijednog ispravnog zrakoplova.
Vijesti / Svijet | 26. 02. 2019. u 11:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar obrane Srbije Aleksandar Vulin rekao je kako se Srbija danas može pohvaliti činjenicom da ima 14 zrakoplova MiG 29, te da će za svoje potrebe i za regiju imati apsolutno najmoderniju flotu lovaca.

''Sada imamo dovoljan broj zrakoplova i pilota'', istaknuo je Vulin za TV Pink nakon što je Srbija službeno postala vlasnik četiri nova bjeloruska MiG-a 29, prenijela je Srna.

Foto: Tanjug / Predsjednik Srbije pored zrakoplova MiG 29

Vulin je naveo kako je u Srbiji 2012. godine bilo dana bez ijednog ispravnog zrakoplova.

''Nijedan jedini koji je mogao da zaštiti naše nebo. Od tada do danas, možemo se pohvaliti da imamo 14 MiG-ova. Kada se proces remonta i MiG-ova završi, Srbija će imati 14 zrakoplova lovaca na razini 'četiri plus''', naglasio je Vulin.

Rekao je kako su MiG-ovi kruna realizacije sporazuma o vojnotehničkoj suradnji s Bjelorusijom, koja će biti nastavljena, te napomenuo da je ove godine Srbija domaćin velike vježbe "Slovensko bratstvo", koju čine ruska, bjeloruska i srpska vojska.

''Ima i drugih zemalja koje bi voljele dobiti četiri MiG-a. Priznat ćete, mi smo daleko od Bjelorusije i postavlja se pitanje kako se naši interesi povezuju i gdje smo se to našli'', naveo je Vulin.

Pojasnio je kako predsjednik Bjelorusije Aleksandar Lukašenko vrlo poštuje predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, kao čovjeka koji vodi hrabru i neovisnu politiku, a takvih predsjednika nema mnogo.

Prema njegovim riječima, mnogi svjetski dužnosnici okreću glavu prema nekom političkom centru i čekaju da vide što će im tamo reći, ali Srbija ima svoju politiku, govori ono što je u njenom interesu i što je u interesu međunarodnog prava.

Kopirati
Drag cursor here to close