Šef obavještajne službe

Srbija odbila isporučiti oružje Rusiji

Svi u Rusiji su se nadali da će im Srbija prodati oružje, ali oni su to odbili. U Rusiji postoje određeni pokušaji da se oružje kupuje preko trećih zemalja i da se uvozi oružje
Vijesti / Svijet | 28. 02. 2023. u 11:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Šef glavne obavještajne službe Ukrajine Kirilo Budanov rekao je u intervjuu za "Voice of America" da su vlasti Srbije odbile Rusiji isporučiti oružje koje su Rusi tražili od njih. Budanov kaže da je Iran jedina zemlja koja zaista isporučuje koliko-toliko ozbiljno oružje Rusiji, prenosi Ukrinform.

"Bilo je informacija da nešto dolazi iz Sjeverne Koreje, ali nemamo potvrdu za to. Nismo zabilježili slučaj da je neko oružje koje je došlo iz Sjeverne Koreje upotrebljeno. Možda još nismo vidjeli to oružje ili ono ide za neke druge potrebe.

Rusija pokušava kupiti bilo kakvo oružje bilo gdje jer ima velike probleme. Svi u Rusiji su se nadali da će im Srbija prodati oružje, ali oni su to odbili. U Rusiji postoje određeni pokušaji da se oružje kupuje preko trećih zemalja i da se uvozi oružje

Sada pokušavaju s Mjanmarom. S vremenom ćemo vidjeti što će iz toga proizaći. Zapravo, u pogledu oružja, Rusija je ograničena Iranom. Do sada", rekao je Budanov za "Voice of America".

Budanov navodi da Rusija prijeti nuklearnim oružjem, ali da ga nije koristila. On smatra da ga ni neće koristiti. "Mogu li oni koristiti nuklearno oružje? Hipotetski, sve je moguće u životu. Je li to realno? Nije. Rusko vodstvo ipak nije puno takvih idiota kakvima se žele prikazati svijetu.

"Oni jasno razumiju da nuklearno oružje nije oružje, već sredstvo strateškog odvraćanja. Drugo, upotreba nuklearnog sredstva odvraćanja od bilo koga u svijetu dovela bi do fatalnih posljedica za onoga tko to učini, tko god bio u pitanju", rekao je Budanov.

Šef ukrajinskih obavještajaca je ranije rekao da je više od 60 posto vojne opreme uklonjeno iz dugotrajnih skladišta u Ukrajini i da nema dovoljno oklopnih vozila.

Kopirati
Drag cursor here to close