Sedmero mrtvih

Srbija: Još tri osobe preminule, 73 novozaraženih

Epidemiolozi i infektolozi pozvali su danas da građane Srbije da "željeznom disciplinom" i primjenom svih preporučenih preventivnih mjera pomognu zdravstvenom sustavu u borbi za sprječavanje širenja koronavirusa.
Vijesti / Svijet | 26. 03. 2020. u 19:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Srbiji su u četvrtak registrirane tri nove žrtve koronavirusa te ih je ukupno sedam, kao i još 73 novozaraženih, čime je broj ukupno oboljelih porastao na 457, priopćeno je na tiskovnoj konferenciji zdravstvenog stožera srbijanske vlade.

Nakon što je u četvrtak ujutro priopćeno da su u Srbiji od 6. ožujka, kad je počela epidemija, preminula još dva pacijenta, ukupno šest, a u međuvremenu je potvrđeno da je umrla još jedna osoba u dobi od 48 godina, oboljela od COVID-a 19, te je ukupno sedam umrlih.

Epidemiolozi i infektolozi pozvali su danas da građane Srbije da "željeznom disciplinom" i primjenom svih preporučenih preventivnih mjera pomognu zdravstvenom sustavu u borbi za sprječavanje širenja koronavirusa.

Ključ borbe ostaje preventiva, cilj je da se prevencijom zaustavi dalje širenje covida 19 i  to je naša zajednička misija, poručili su liječnici, članovi zdravstvenog kriznog stožera srbijanske vlade. Stožer je upozorio građane da "dolaze još teži dani".

Epidemiološke službe i cjelokupan zdravstveni sustav prati stanje, situacija se prati na razini preporuka i mjera Svjetske zdravstvene organizacije, naveo je stožer, koji ističe da je važno da se poštuju sve preporuke zdravstvenog sektora, od socijalne distance u radnom okruženju do distance na ulici i u obitelji.

U Beogradu je u dvoranama Beogradskog sajma u tijeku formiranje privremene bolnice za smještaj lakših slučajeva oboljelih od koronavirusa, što je jedna od preporuka kineskih stručnjaka koji su u pokrajini Hubei uspjeli obuzdati epidemiju koronavirusa.

Skupina kineskih stručnjaka stigla je u Beograd kao dio pomoći i potpore službenog Pekinga Srbiji u borbi protiv koronavirusa. Jedna od preporučenih mjera je i masovnije testiranje i praćenje potencijalnih izvora zaraze kako bi se provjeri na prisustvo COVID-a 19 podvrgnule sve osobe koje bi mogle biti zaražene virusom.

Kopirati
Drag cursor here to close