Spremni

Srbija ima odgovor za Kosovo

Informacije s terena pokazuju da trenutno ne postoji neposredna opasnost po Srbe na sjeveru Kosova i Metohije.
Vijesti / Svijet | 31. 12. 2018. u 10:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

  / Stefanović i Vučić

Ministar unutarnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je kako službeni Beograd ima spreman odgovor ukoliko poslije formiranja vojske Kosova na bilo koji način bude ugrožena sigurnost Srba u pokrajini ili im zaprijeti opasnost od novog pogroma, prenosi Srna.

''Želimo razgovarati, ekonomski napredovati, a ne da razmišljamo o ratu, ali je sigurno da Srbija neće stajati sa strane i mirno promatrati napade na svoj narod'', rekao je Stefanović za Večernje novosti.

Stefanović je istaknuo i kako se iskreno nada da su toga svjesni, kako je ukazao, ''prije svega, u onom dijelu međunarodne zajednice koji podržava kosovske Albance''.

Napomenuo je i kako informacije s terena pokazuju da trenutno ne postoji neposredna opasnost po Srbe na sjeveru Kosova i Metohije.

Stefanović je upozorio i da ''čak šest incidenata kada su pripadnici Rosu upadali na sjever, pokazuje da, kada je riječ o liderima kosovskih Albanca, ne možete nikada biti potpuno sigurni što će uraditi sljedeće''.

''Pažljivo pratimo događanja i imamo spreman odgovor za svaki scenarij'', istaknuo je Stefanović.

Odgovarajući na pitanje hoće li 2019. biti godina u kojoj će biti riješeno kosovsko pitanje, on je rekao da je teško govoriti o tome kada nema dogovora ni o najprostijim stvarima, kao što je slobodan protok ljudi i robe.

Kopirati
Drag cursor here to close