MiG 29

Srbija demantira: Nismo oborili bugarski vojni zrakoplov

Ministarstvo obrane Srbije priopćilo je da se pad bugarskog zrakoplova, tijekom nedavne vojne vježbe u toj državi, ne može dovesti u vezu s aktivnostima Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne obrane Vojske Srbije.
Vijesti / Svijet | 24. 06. 2021. u 09:42 Bljesak.info
Gađanje ciljeva raketnim sustavima KUB i NEVA na poligonu Šabla u Bugarskoj

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministarstvo obrane (MO) Srbije priopćilo je da se pad bugarskog aviona, tijekom nedavne vojne vježbe u toj državi, ne može dovesti u vezu s aktivnostima Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne obrane (RV i PVO) Vojske Srbije.

"Povodom netočnih i zlonamjernih tvrdnji i nagađanja koje je iznio bugarski novinar i pisac Grigor Lilov, a koje su prenijeli pojedini mediji, Ministarstvo obrane obavještava javnost da pripadnici (RV i PVO) Vojske Srbije na dan pada bugarskog aviona MiG-29 nisu izvodili djelovanja raketnim jedinicama PVO, kao ni djelovanja avijacije na poligonu 'Šabla' niti se na bilo koji način mogu dovesti u vezu s padom bugarskog vojnog aviona MiG-29", objavljeno je na stranicama MO.

Kako je navedeno, ''pripadnici (RV i PVO) od dolaska na poligon ‘Šabla’ svoje aktivnosti realizirali su u skladu s prethodno definiranim planovima koji su usuglašeni i odobreni od strane predstavnika oružanih snaga Republike Bugarske i Vojske Srbije''.

Lilov je, nakon pada bugarskog aviona, do kojeg je došlo 9. lipnja, napisao na svom Facebook profilu da ''vojne vježbe srpske vojske u Bugarskoj na poligonu nedaleko od grada Šabla, i vjerojatnosti da je bugarski MiG mogla da obori raketa S-125 Neva koju su lansirali Srbi, trebalo da bude tema žustre političke diskusije, posebno uoči parlamentarnih izbora. Ali, takve diskusije nije bilo. Sve stranke, mediji, komentatori ćute“, prenijeli su mediji.

Kopirati
Drag cursor here to close