Ah ta ljubav

Srbi vole Vučića i Putina, ali i kineskog predsjednika

Predsjednik Srbije je, u izboru ocjena od 1 do 5, za svoj rad dobio ocjenu 4,2, daleko više od bilo koga drugog.
Vijesti / Svijet | 03. 01. 2019. u 09:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić popularniji je od svih ostalih političara zajedno i 57 posto ispitanika ga je ocijenilo kao političara koji je ostavio najpozitivniji dojam u 2018. godini, dok je Vladimir Putin, svjetski lider u kojega građani Srbije imaju najviše povjerenja.

Pokazuju ovo rezultati novogodišnjeg istraživanja Politike i agencije Faktor Plus, prenio je Tanjug.

Predsjednik Srbije je, u izboru ocjena od 1 do 5, za svoj rad dobio ocjenu 4,2, daleko više od bilo koga drugog.

SNS je kao stranka i dalje uvjerljivo vodeća, jer bi za nju, ako bi sada bili održani izvanredni izvori, glasalo 53,8 posto ispitanih.

Cenzus bi prošle još samo SzS sa 14,4 i SPS sa 9,8 posto glasova.

Na pitanje očekuju li parlamentarne izbore u 2019, tek 30 posto ispitanika je odgovorilo potvrdno. Gotovo polovina, 48 posto, ne očekuje izbore, a 22 posto nema stav o tome.

Poslije Putina, koji je dobio 57 posto glasova, prema tom istraživaju uz mogućnost više odgovora, slijede kineski predsjednik Xi Jinping s 36 posto, njemačka kancelarka Angela Merkel s 30 i predsjednik SAD Donald Trump s 23 posto glasova.

Na pitanje kojim putem Srbija treba ići, 36 posto sudionika u istraživanju navelo je da treba surađivati i sa zapadom i s istokom, 30 posto da treba nastaviti k EU, 21 posto da se treba okrenuti Rusiji, dok je 10 posto za politiku neutralnosti i oslanjanja na vlastite snage.

Istraživanja je provedeno od 17. do 26. prosinca, na uzorku od 1.250 ispitanika.

Kopirati
Drag cursor here to close