"U slučaju nestanka električne energije"

Spremni za krizu: BBC pripremio krizni program

Guardian je dobio primjerak programa i onoga što će biti objavljeno Britancima ako za to bude potrebe iako se, kako tvrde njegovi izvori, takva kriza ipak ne očekuje.
Vijesti / Svijet | 19. 10. 2022. u 08:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

BBC je pripremio krizni program i govore voditeljima u slučaju nestanka električne energije koja bi se mogla dogoditi zbog energetske krize ove zime.

Guardian je dobio primjerak programa i onoga što će biti objavljeno Britancima ako za to bude potrebe iako se, kako tvrde njegovi izvori, takva kriza ipak ne očekuje, prenosi Index

"Program je namijenjen da smiri građane i da im jasne upute u slučaju nestanka električne energije zbog kojeg bi mogle pasti mobilne i internetske mreže, bankarski sustav te prometna signalizacija diljem Engleske, Walesa i Škotske. Sjeverna Irska ne bi bila u problemu jer ona dijeli električnu mrežu s Irskom", piše Guardian.

U pripremljenim govorima za voditelje piše kako će "vlada učiniti sve da u roku od 36 do 48 sati normalizira električnu mrežu" te savjetuje građanima da štede struju te da daljnje upute slušaju preko radija u automobilu ili preko radioprijamnika na baterije.

BBC je u slučaju opasnosti za nacionalnu sigurnost prema britanskom zakonu obavezan objavljivati servisne informacije kako se među građanima ne bi širila panika, no glasnogovornik BBC-ja je za Guardian rekao kako u toj kući ne očekuju da će pripremljeni program morati koristiti.

Kopirati
Drag cursor here to close