Poražavajuće

Španjolska: Za 24 sata 96 mrtvih

Kazna za one koji se ne pridržavaju mjera iznosit će od 100 do 600 eura. Trgovi i ulice španjolskih gradova su uglavnom prazne.
Vijesti / Svijet | 15. 03. 2020. u 15:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U posljednja 24 sata od posljedica koronavirusa u Španjolskoj zabilježeno je još 96 smrtnih slučajeva, čime je broj mrtvih povećan na 288.

Prema podacima Ministarstva zdravstva, broj zaraženih od jučer je povećan za 1.600, čime je bilans zaraženih povećan na 7.753 osoba širom Španjolske, javlja Anadolu Agency (AA).

Naveli su da je u Španjolskoj zabilježen najveći broj smrtnih slučajeva i zaraženih na dnevnoj bazi. Radi se o najbržem širenju koronavirusa. Najviše je pogođen Madrid gdje je zabilježeno 213 smrtnih slučajeva, a broj zaraženih je povećan na 3.544.

Odlukom španjolske vlade uvedeno je ograničenje kretanja po cijeloj zemlji u okviru izvanrednog stanja koje je stupilo na snagu u subotu navečer.

U zemlji je dozvoljen rad samo ljekarnama, tržnicama, brijačnicama i trgovinama sa kemijskim potrepštinama.

Građani mogu izaći na ulicu samo ukoliko moraju na posao, da podignu novac iz banke, da odu do ljekarne ili bolnice.

Od danas, nacionalna i lokalna policija patrolira gradskim centrima. Policija provjerava ljude koje vide na ulici i pita ih kuda idu.

Kazna za one koji se ne pridržavaju mjera iznosit će od 100 do 600 eura. Trgovi i ulice španjolskih gradova su uglavnom prazne.

Kopirati
Drag cursor here to close