Kolaps

Snježna oluja 'okovala' Veliku Britaniju

Vijesti / Svijet | 10. 03. 2023. u 13:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Social Media / Snježna oluja 

Snježna oluja Larisa sručila se na Veliku Britaniju i izazvala kolaps diljem zemlje. Željezničke linije između Manchester Piccadillyja i Sheffielda obustavljene su nakon što je jak vjetar srušio 'više stabala'. Slična je priča u Nottinghamu, Mansfieldu i Worksopu, gdje vlakovi također ne voze.

Meteorološki ured izdao je upozorenja za sjevernu Englesku, Midlands, sjeverni Wales i Sjevernu Irsku, gdje se očekuju "značajni poremećaji" u prometu i opskrbi električnom energijom.

Kiša i snijeg 

Meteorolog Jonathan Vautrey rekao je da oluja, kojoj je naziv dala francuska meteorološka služba, donosi obilnu kišu i snijeg u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Najgore vrijeme očekuje se u sjeverozapadnom Walesu i sjevernoj Engleskoj, gdje će naleti vjetra biti i do 80 km/h, a past će i 30-40 cm snijega, prenosi Index.hr

U petak u ranim jutarnjim satima promet na autocesti M62 zaustavljen je zbog velike količine snijega koja je pala na tom području. Državne autoceste: Sjeverozapad priopćile su da su se u jednom trenutku zastoji na M62 prema istoku između Rochdalea i Saddlewortha protezali na oko 13 kilometara, no očevici javljaju da su kolone bile i puno duže.

Velik broj vozila ostao je cijelu noć blokiran na autocesti.

Šest sati 

Kelly-Marie Prentice i njezin sin zapeli su na autocesti šest sati. Rekla je za Sky News da su tamo "stotine i stotine i stotine" automobila.

"Kolona se proteže najmanje 25 kilometara u jednom smjeru", rekla je o kaosu.

Dodala je da, osim informacija policije na Twitteru, "nisu čuli mnogo".

"Situacija je dodatno otežana činjenicom da su ljudi vozili po zatvorenim trakama i zavojima, zbog čega vozila za izvlačenje i ralice za snijeg nisu mogli proći kako bi sve raščistili."

"Pokušavamo se držati što je moguće bolje i ne razmišljati o tome da moramo ići na WC ili piti i jesti. Samo pokušavamo ostati pozitivni i nadamo se da će svi ostati sigurni, stvarno."

Rekla je da su uspjeli držati grijanje uključeno i da su se opskrbili dekama i kaputima prije nego što su krenuli na put, "tako da smo bili dobro pripremljeni".

Kopirati
Drag cursor here to close