Vježbali akrobacije

Snimili pad aviona koji su se sudarili iznad baze

U dva zrakoplova su bila tri pilota, od kojih je jedan poginuo dok su se druga dva sigurno katapultirala iz zrakoplova, izvijestili su lokalni mediji, pozivajući se na dužnosnike.
Vijesti / Svijet | 19. 02. 2019. u 11:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jedan pilot je poginuo nakon što su tijekom leta sudarila dva zrakoplova iz akrobatskog tima Indijskog zrakoplovstva (INF), Surya Kiran (Zrake sunca), dok su uvježbavali nastup za predstojeći Aero India Show 2019.

U dva zrakoplova su bila tri pilota, od kojih je jedan poginuo dok su se druga dva sigurno katapultirala iz zrakoplova, izviU dva zrakoplova su bila tri pilota, od kojih je jedan poginuo dok su se druga dva sigurno katapultirala iz zrakoplova, izvijestili su lokalni mediji, pozivajući se na dužnosnike.jestili su lokalni mediji, pozivajući se na dužnosnike.

Snimke s mjesta nesreće prikazuju avione kako padaju s neba, od kojih se jedan nekontrolirano okretao. U drugom videu, vide se dva preživjela pilota kraj svojih padobrana nakon što su iskočili iz svojih zrakoplova.

Prolaznici su snimili i trenutak kada je ozlijeđenom pilotu pružana prva pomoć ubrzo nakon što je padobranom pao  na tlo. Lice mu je bilo prekriveno krvlju i bio je pri svijesti kada su ga stavljali na nosila. Kaciga i padobran također se vide na snimcima.

Incident se dogodio u blizini baze Yelahanka, u blizini južnog indijskog grada Bangalore. Piloti su navodno trenirali za 12. izdanje Aero India Show - koji se treba održati od 20. do 24. veljače.

Detalji o tome kako se točno dogodio sudar još nisu poznati.

Akrobatski tim Surya Kiran osnovan je 1996. godine i sudjelovao je na mnogobrojnim demonstracijskim letovima. Tim je ponovno formiran prije dvije godine, nakon što je suspendiran 2011. godine. Za svoje formacijske letove, akrobatski tim je koristio trening zrakoplove HJT-16 Kiran Mk. II, kao i Hawk Mk-132 mlažnjake.

Aero India Show je zrakoplovna izložba koja se održava svake dvije godine. Osim poslovnih dogovora, tu su izvode i zračne akrobacije raznih akrobatskih timova.

Kopirati
Drag cursor here to close