Četiri optužnice

Slučaj Hrvata u Zambiji: Navodni 'mozak operacije' pušten uz jamčevinu?!

Mulija je suočen s četiri točke optužnice za pokušaj trgovine djecom. Detalji ga navode i kao čovjeka koji je, prema zambijskom tužilaštvu, bio mozak cijele operacije.
Vijesti / Svijet | 20. 04. 2023. u 18:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Stevenu Muliji, službeniku za ugostiteljstvo iz Demokratske Republike Kongo, optuženom na sudu u Zambiji za kazneno djelo pokušaja trgovine djecom, zajedno s četiri hrvatska para, danas je određena jamčevina. Ako je položi, moći će na slobodu.

Mulija je suočen s četiri točke optužnice za pokušaj trgovine djecom. Detalji ga navode i kao čovjeka koji je, prema zambijskom tužiteljstvu, bio mozak cijele operacije, prenosi Jutarnji.hr

U sve četiri točke optužnice navodi se da je između 2. i 7. prosinca, na teritoriju Zambije, pokušao prodati dijete. Sada je glavni sudac za prekršaje, Dominic Makalicha, sa suda u Ndoli, odredio da se optuženiku odobri jamčevina jer je kazneno djelo s kojim se suočava podložno istoj.

Država Zambija je ranije tvrdila da kod Stevena Mulija postoji opasnost od bijega, a s obzirom da je stranac i da nije predao svoje putne isprave.

Nakon što mu je naloženo da preda putne isprave, Muliju je naređeno i da se svakog petka javlja policiji.

Kopirati
Drag cursor here to close