Ubojstvo na setu

Slučaj Alec Baldwin: Kako rekvizit može ubiti

Rekvizit-pištolj nije uvijek igračka ili lažni pištolj, ono može biti i potpuno funkcionalno oružje.
Vijesti / Svijet | 22. 10. 2021. u 10:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vijest da je Alec Baldwin na setu upucao dvoje ljudi od kojih je njegova koleginica Halynu Hutchins (42) tragično preminula, mnogi se pitaju mogu 'ćorci' iz pištolja mogu da ubiju.

Iako ćorci ne sadrže zrno, te se kao efekt čuje samo pucanj, čahura koja se nalazi u njemu ipak može ozbiljno da ozljedi onoga u koga je pištolj uperen pa čak i da ga ubije. Ipak, ukoliko ste udaljeni nekoliko metara od samog pucnja, 'ćorci' ne bi trebalo da izazovu bilo kakvu štetu.

Ukoliko se oni upere u glavu, ili neki vitalni deo na licu, poput oka, 'ćorci' mogu da izazovu i smrt, piše portal Gizmodo. Dok 'ćorci' ne sadrže metalne projektile, tu je barut. Kada se ispali, prah se zapali i sila gasa koji eksplodira može da rani na blizinu.

Rekvizit-pištolj nije uvijek igračka ili lažni pištolj, ono može biti i potpuno funkcionalno oružje.

Glasnogovornik Aleca Baldwina je priopćio da je tragediju izazvala neispravna rekvizit-puška sa 'ćorcima'.

Televizijski pisac David Slack, koji ima zasluge u serijama kao što su Zakon i red (od 1990. do danas), napisao je na Twitteru nakon tragedije: " Puške rekviziti su puške. U 'ćorcima' je pravi barut. Mogu da ozljede ili ubiju".

Incidenti ove vrste, iako rijetki, ipak su se događali u prošlosti a javnost još pamti kada je mladi sin Bruce Leeja, Brandon poginuo na snimanju filma Vrana od pravog metka postavljenog u rekvizit.

I mladi glumac i model Jon-Erik Hexum snimajući sedmu epizodu serije "Na tajnom zadatku", koja je već tada osvojila svijet, Jon se dosađivao i odlučio da se malo poigra s pištoljem koji je bio dio rekvizita. Misleći da je pištolj potpuno bezopasan, prislonio ga je na glavu simulirajući ruski rulet i pritisnuo okidač, prenosi Kurir.

Kopirati
Drag cursor here to close