Blokada procesa?

Slovenski premijer: Hrvatska još daleko od Schengena

"Što se tiče Schengena, Hrvatska je još daleko od ispunjavanja kriterija za članstvo i mora u tom smislu mnogo toga napraviti'', rekao je Šarec
Vijesti / Svijet | 06. 04. 2019. u 14:20 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Slovenski premijer Marjan Šarec izjavio je u subotu da je Hrvatska još daleko od članstva u šengenskom prostoru, ne isključujući mogućnost da njegova vlada pitanje slovenske potpore njezinu članstvu poveže s neriješenim arbitražnim sporom. 

Šarec je odgovarajući na pitanje hoće li Slovenija blokirati hrvatsko članstvo u Schengenu glede neriješenog pitanja granice i arbitražnog spora, te najnovijeg "otkrića" slovenske obavještajne službe da su hrvatski obavještajci 2015. snimali razgovore tadašnjeg slovenskog suca u arbitraži Jerneja Sekoleca i zaposlenice slovenskog ministarstva vanjskih poslova i agentice u arbitraži Simone Drenik, odgovorio kako je pred Hrvatskom još puno posla. 

"Što se tiče Schengena, Hrvatska je još daleko od ispunjavanja kriterija za članstvo i mora u tom smislu mnogo toga napraviti. Evaluacijska komisija koja procjenjuje njezinu spremnost izjavila je da se to za Hrvatsku i dalje prolongira, pa smo još daleko od točke u kojoj bi se moglo govoriti o nekakvoj slovenskoj blokadi", kazao je Šarec u razgovoru za slovensku televizijsku postaju POP-TV, prenosi Hina.

Kopirati
Drag cursor here to close