Originalno

Škoro osnovao stranku Miroslav Škoro

Prvi kamen spoticanja budućih partnera moglo bi biti upravo ime koalicije, koja bi se trebala sastojati od Škorine stranke, Hrvatskih suverenista, Mosta i Bloka za Hrvatsku.
Vijesti / Svijet | 30. 01. 2020. u 09:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Miroslav Škoro osniva stranku i nazvat će je svojim imenom, piše u četvrtak Večernji list, navodeći da na parlamentarne izbore planira ići s Hrvatskim suverenistima, Mostom i Blokom za Hrvatsku, ali da pravila zajedničkog nastupa tek trebaju utvrditi, piše Hina.

Sve istomišljenike okupit će pod jednim kišobranom, već je prije, metaforički, kako i pjesniku priliči, najavio Miroslav Škoro da na parlamentarne izbore neće izlaziti sam. Koalicija od stranaka koje su ga podržavale i na predsjedničkim izborima u startu se činila posve logičnom, a čini se sad i da će Škoro ipak morati pripaziti na onu staru koja kaže kako više ljudi pod istim kišobranom znači da – svi pokisnu, navodi dnevnik.

Prvi kamen spoticanja budućih partnera moglo bi biti upravo ime koalicije, koja bi se trebala sastojati od Škorine stranke, Hrvatskih suverenista, Mosta i Bloka za Hrvatsku. A svemu će prethoditi uopće registriranje stranke, koju će Miroslav Škoro nazvati po sebi jer, po zakonu, na izbornim listićima neovisna se lista može nazivati isključivo upravo “neovisna lista”, u čijem imenu mnogi birači ne bi prepoznali trećeg čovjeka nedavnih predsjedničkih izbora.

"Miroslav Škoro, kako je i najavio, planira izaći na izbore pod svojim imenom. Svjestan je da do izbora nema dovoljno vremena za izgradnju nekog novog brenda. Da bi, prema važećem zakonu, njegova lista u svim izbornim jedinicama mogla nositi njegovo ime, potrebno je registrirati stranku. To ćemo i učiniti, ali samo da bismo udovoljili tehničkim zahtjevima", rekao je za Večernji list Škorin glasnogovornik Mate Mijić.

Dodao je da “nastavljaju funkcionirati kao pokret koji široko okuplja sve zainteresirane za stvaranje prave alternative vladajućem duopolu”. A jedni su od njih Hrvatski suverenisti, iako, kako kaže Mijić, nijedan se službeni sastanak o zajedničkom izlasku na izbore još nije održao, a prvi će takav biti u sljedećih tjedan dana, donosi Večernji list.

Kopirati
Drag cursor here to close