Ocijenili su Pendarovski i Žbogar

Sjeverna Makedonija jedina funkcionalna demokracija u regiji

Oni su zaključili da je Sjeverna Makedonija jedina funkcionalna demokracija u regiji s obzirom na uspješno organizirane i sprovedene predsjedničke izbore, kao i korektnost opozicije u izbornom procesu
Vijesti / Svijet | 13. 05. 2019. u 16:09 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

/ Stevo Pendarovski

Republika Sjeverna Makedonija je jedina funkcionalna demokracija u regiji, ocijenili su u ponedjeljak novoizabrani šef države Stevo Pendarovski i šef izaslanstva EU u Skoplju Samuel Žbogar.

Oni su zaključili da je Sjeverna Makedonija jedina funkcionalna demokracija u regiji s obzirom na uspješno organizirane i sprovedene predsjedničke izbore, kao i korektnost opozicije u izbornom procesu i priznavanje rezultata volje građana, prenijela je Beta.

Pendarovski je na sastanku sa Žbogarom ukazao da je početak pregovora o članstvu Sjeverne Makedonije u EU zaslužen i neophodan kako bi se potakle sveukupne reforme i unapređenje političke kulture u zemlji.

Žbogar je rekao da očekuje od lidera članica EU-a da budu principijelni i dosljedni danim obećanjima, da valoriziraju urađeno i omoguće da Republika Sjeverna Makdonija postigne uspjeh na planu eurointegracija.

Kopirati
Drag cursor here to close