Balističke rakete

Sjeverna Koreja: Spremni smo ispaliti ICBM po nalogu vrhovnog vođe

Vijesti / Svijet | 31. 05. 2017. u 13:01 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sjeverna Koreja upozorila je u srijedu da je spremna za ispaljivanje interkontinentalnih balističkih raketa (ICBM), nakon što je Washington objavio kako je uspješno izvedeno testiranje presretanja takvog balističkog projektila.

Pentagon je u utorak uspješno izveo probno presretanje interkontinentalnog balističkog projektila kakav želi proizvesti Sjeverna Koreja, priopćila je američka vojska, prenosi Hina.

Raketa je ispaljena iz baze Vandenberg američkih zračnih snaga u Kaliforniji te je "uspješno presrela ciljanu interkontinentalnu balističku raketu" bez nuklearnog naboja, jer se radilo o eksperimentu, a koja je lansirana iz Reagan Test Sitea na arhipelagu Marshall u Tihom oceanu.

Sa svoje strane Pyongyang nastavlja ispaljivanje raketa u okviru programa kojima se Sjevernu Koreju želi opskrbiti interkontinentalnim balističkim raketama koje su u stanju nuklearno punjenje prenijeti na američki kontinent.

"Spremni smo ispaliti ICBM bilo gdje i bilo kad, po nalogu vrhovnog vođe Kim Jong-Una", tvrdi se u Rodong Sinmunu, službenom tijelu jedine stranke na vlasti u Pyongyangu.

Kopirati
Drag cursor here to close