Park Geun-Hye

Sjeverna Koreja: Južnokorejska predsjednica je zla žena koja želi rat

Vijesti / Svijet | 08. 04. 2016. u 12:52 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sjeverna Koreja je danas ponovo uputila oštre osobne kritike južnokorejskoj predsjednici Park Geun-Hye, opisavši je kao "zlu ženu bez premca" koja želi rat.

Verbalni napad Komiteta za mirno ujedinjenje Koreje (CPRK) uslijedio je nakon što je Park prošli tjedan sudjelovala na samitu o nuklearnoj sigurnosti čiji je domaćin bio američki predsjednik Barak Obama, na kojem su osuđene kontinuirane težnje Pyongyanga ka nuklearnom naoružanju, prenosi AFP.

Glasnogovornik CPRK rekao je da su ponašanje i komentari predsjednice Park na samitu sličili na "epileptični napad podlog manijaka koji želi sukob", objavila je službena novinska agencija KCNA.

Kako se navodi u priopćenju CPRK, inzistiranje Park na tome da Pyongyang odustane od programa nuklearnog naoružanja pokazuje da je ona "zaostala i ne zna kako svijet funkcionira".

Sjevernokorejski državni mediji izveli su niz takvih verbalnih napada na Park, koristeći nepristojne i često izrazito seksističke izraze u osudi njenog beskompromisnog stava prema Pyongyangu i alijanse Južne Koreje sa SAD, navodi AFP.

Priopćenje CPRK objavljeno je nekoliko dana nakon što je službena sjevernokorejska web stranica objavila novi propagandni video-snimak na kojem je prikazan višestruki raketni napad na predsjedničku Plavu palaču u Seulu.

Vojne tenzije na podijeljenom Korejskom poluotoku u porastu su otkako je Sjeverna Koreja izvela četvrtu nuklearnu probu u siječnju, a prošlog mjeseca je lansirala raketu za što mnogi smatraju da je zapravo bila proba balističke rakete.

Predsjednica Park je zauzela čvrst stav prema Pyongyangu otkako je Sjeverna Koreja u siječnju izvela nuklearnu probu i predvodi pozive za oštre međunarodne sankcije, obećavši snažan vojni odgovor na bilo kakve direktne provokacije sjevernog susjeda.

Kopirati
Drag cursor here to close