Imenovanje

Sylvie Goulard francuska kandidatkinja za novu europsku povjerenicu

Goulard (54) zamjenica je guvernera Banke Francuske, centralne banke države, od prošle godine.
Vijesti / Svijet | 28. 08. 2019. u 17:26 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Francuski predsjednik Emmanuel Macron imenovao je Sylviu Goulard, zamjenicu guvernera francuske centralne banke, kao europsku povjerenicu u sljedećem mandatu Europske komisije, objavila je u srijedu Jelisejska palača.

Ursula von der Leyen, sljedeća predsjednica komisije, pregovarat će u sljedećim tjednima o portfeljima za komesarska mjesta s 27 država članica, isključujući Veliku Britaniju koja bi trebala napustiti EU krajem oktobra. Francuska s nestrpljenjem očekuje uticajne portfelje kao što su trgovina i energetika, te klimatska akcija, prenosi Financial Times.

Goulard (54) zamjenica je guvernera Banke Francuske, centralne banke države, od prošle godine. Ona je prethodno bila savjetnica bivšeg predsjednika Europske komisije Romana Prodija i dva puta je birana za članicu Europskog parlamenta.

Bila je, nakratko, i ministrica obrane nakon što je Macron izabran u 2017. godine, ali je odstupila zbog istrage navoda o izmišljenim radnim mjestima pomoćnika njene stranke centra MoDem u Evropskom parlamentu. MoDem je u savezništvu s Macronovom strankom Republika u pokretu.

Kopirati
Drag cursor here to close