Cure imena

Serija uhićenja u Hrvatskoj: Oglasili se MUP i USKOK

Pretresi i uhićenja se provode u Zagrebu te na području Splitsko-dalmatinske, Osječko-baranjske i Šibensko-kninske županije.
Vijesti / Svijet | 27. 08. 2022. u 12:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policija je po nalogu Uskoka jutros počela akciju uhićenja i pretraga u Zagrebu te na osječkom, splitskom i šibenskom području, neslužbeno zbog zlouporabe i pranja novca na štetu Ine u trgovini plinom.

Pretresi i uhićenja se provode u Zagrebu te na području Splitsko-dalmatinske, Osječko-baranjske i Šibensko-kninske županije.

MUP se oglasio o akciji

"Policijski službenici Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta u sjedištu, Služba Zagreb, Služba Split i Služba Osijek po nalogu i u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, započeli su jutros realizaciju kriminalističkog istraživanja zbog sumnje na počinjenje kaznenih djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju i pomaganja u zlouporabi povjerenja u gospodarskom poslovanju, sve u sastavu zločinačkog udruženja te kaznenih djela pranja novca, prenosi Jutarnji.hr. 

Na području policijskih uprava zagrebačke, šibensko-kninske, splitsko-dalmatinske i osječko-baranjske u tijeku su uhićenja više osoba te provođenje hitnih dokaznih radnji.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenih osoba bit će podnijeta kaznena prijava Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, a osumnjičenici će biti predani pritvorskom nadzorniku", objavio je MUP.

USKOK o akciji 

"Uhićenja i provođenje hitnih dokaznih radnji rezultat su kriminalističkog istraživanja koje se provodi u suradnji s PNUSKOK-om, Uredom za sprječavanje pranja novca i Samostalnim sektorom za financijske istrage Porezne uprave.

Navedene radnje provode se na području Grada Zagreba te Splitsko-dalmatinske, Šibensko-kninske i Osječko-baranjske županije, a odnose se na više hrvatskih državljana za koje se osnovano sumnja da su počinili kaznena djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju i pomaganja u zlouporabi povjerenja u gospodarskom poslovanju, sve u sastavu zločinačkog udruženja, te kaznena djela pranja novca.

USKOK će nakon ispitivanja osumnjičenika donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju o čemu će pravodobno obavijestiti javnost", objavili su.

Uhićen predsjednik HOK-a

Hrvatska odvjetnička komora (HOK) priopćila je da je u subotu obavještena kako je predsjednik HOK-a uhićen, ali da slučaj još ne mogu komentirati te da nastavljaju s redovnim aktivnostima.

U priopćenju navode da su u subotu obaviješteni da je među uhićenima u akciji koju su proveli policija i Uskok i predsjednik HOK-a Josip Šurjak.

Dodaju da za sada nemaju dovoljno informacija da bi to mogli komentirati te ističu da će „nastaviti sa svojim redovnim aktivnostima, a javnost će naknadno biti obaviještena o daljnjim koracima”.

Predsjednik HOK-a uhićen je u subotu na Hvaru, u akciji u kojoj se na meti istražitelja našao i direktor u Ini Damir Škugor.
 
Kako tvrdi Jutarnji.hr u tijeku je pretres kuće Damira Škugora u Zagrebu.
Kopirati
Drag cursor here to close