Spomenuti i u filmu

Šef OceanGate je u podmornici. Njegova žena je prapraunuka poginulih s Titanica

Ona je direktorica komunikacija u OceanGateu i, kako piše na njenoj LinkedIn stranici, bila je tri puta na olupini Titanica.
Vijesti / Svijet | 22. 06. 2023. u 09:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Wikipedia, LinkeInd / Wendy Rush je prapraunuka poginulih s Titanica

Wendy Rush je supruga Stocktona Rusha, osnivača i direktora OceanGatea koji se nalazi u nestaloj podmornici. Ona je i prapraunuka putnika koji su poginuli na Titanicu, piše BBC.

Radi se o Isidoru i Idi Straus koji su putovali prvom klasom na Titanicu i koji su čak spomenuti u filmu Titanic.

Naime, Strausovi su bili među najbogatijim putnicima Titanica. Bili su suvlasnici poznate robne kuće Macy's, prenosi index.

Kako je pisao New York Times, oni su vjerojatno najpoznatiji po tragičnoj ljubavnoj priči.

Preživjeli s Titanica rekli su kako je Isidor odbio ući u čamac za spašavanje dok sve žene i sva djeca nisu ušli. Ida, njegova supruga s kojom je bio 40 godina, odbila je ići bez njega.

Nakon toga njih dvoje su viđeni kako stoje ruku pod ruku na palubi Titanica dok je brod tonuo. U filmu Titanic oni su prikazani kao par koji zagrljen u krevetu čeka smrt dok voda nailazi oko njih.

Prema arhivama New York Timesa, Isidorovo tijelo izvučeno je iz mora oko dva tjedna nakon potonuća. Idini posmrtni ostaci nikada nisu pronađeni.

Ona je direktorica komunikacija u OceanGateu i, kako piše na njenoj LinkedIn stranici, bila je tri puta na olupini Titanica.

Kopirati
Drag cursor here to close